Jun20

06846 Dessau-Roßlau

Ivonne Dietrich

ivonne.dietrich(at)hs-anhalt.de

Absolventen, Design Research, Integrated Design, Integriertes Design, Intermediales Design, Dessau-Roßlau, Förderer, Internationale Studierende, Allgemeine Öffentlichkeit, Alumni, Studierende, Mitarbeiter, Partnerunternehmen, Studieninteressierte, Schüler, Erstsemester, Bewerber, Weiterbildungsinteressierte, Unternehmen, Alle Zielgruppen, FB4

Designforum 160 – Creating Knowledge || Creating Design. Jonathan Antonio Edelman, Hasso-Plattner-Insitute, Potsdam

• © Jonathan Antonio Edelman
20Juni 2018, 17.00 – 19.00 Uhr

Contemporary work in Science and Technology Studies (STS) highlights implicit steps in the Creation of Knowledge from phenomena to noumena. Through the appropriation of STS methods, this talk proposes that Creating Design is a parallel process that encompasses Knowledge Creation, the resultant products-servicessystems form a new class of phenomena: deilomena, products and services that manifest new knowledge. This talk provides an analysis of knowledge and design creation in the context of creating engaging user experiences.

Dr. Jonathan Antonio Edelman, Visiting Professor, Hasso Plattner Institute. Before his appointment at HPI, Jonathan served as Head of Programme for Global Innovation Design at the Royal College of Art, London. At the RCA, Jonathan introduced research driven design to the practice driven program. Prior to that Jonathan was the Director of Interdisciplinary Design at Stanford University’s Product Realization Lab, as well as Consulting Assistant Professor in Mechanical Engineering and Visiting Associate Professor at Stanford.

Campus Dessau | Gebäude 01 | Raum 303
- Eintritt frei -

Das Designforum Dessau bietet allen Interessierten zweimal im Jahr ein Programm rund ums Thema Design – von Tagungen und Vorträgen bis zum Werkstattgespräch.