Bachelor course Oecotrophology (BOE)
Scripts
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General food technology (Allgemeine Lebensmitteltechnologie)
- Mechanical processing methods (Mechanische Verarbeitungsverfahren)
- Thermal processes (Thermische Verfahren)
- Mass exchange processes (Masseaustauschprozesse)
- Biotechnology (Biotechnologie)
- Packaging (Verpackung)
- Trends and developments
Scrips General food technology
Food engineering (Lebensmittelengineering)
- Introduction and basics (Einführung und Grundlagen)
- Material characteristic (Stoffkenngrößen)
- Material characteristics A (Stoffkenngrößen A)
- Material characteristics B (Stoffkenngrößen B)
- Requirements for machines and equipment (Anforderungen an Maschinen und Anlagen)
- Lessons and solutions food engineering (Aufgaben und Lösungen Lebensmittelengineering)
- Exam preparationxam preparation (Püfungsvorbereitung)
Food production and assessment (Lebensmittelherstellung und Beurteilung)
- Sausage (Brühwurst)
- Yoghurt production (Joghurtproduktion)
- Canned production (Konservenproduktion)
- Types of meat (Fleischsorten)
- Guidelines fpr vegetable products (Leitsätze für Gemüseerzeugnisse)
Scripts Food production and assessment
Food production and technology (Lebensmittelproduktion und Technologie)
- Technological chains (Technologische Ketten)
- Meat product line (Produktlinie Fleisch)
- Types of meat (Fleischsorten)
- Milk product line (Produktlinie Milch)
Courses
Compulsory modules
- Food engineering module
- General food technology module
- Food manufacturing and assessment module
- Internships to the modules (page in German)
Elective module
- Food production and technology module